När är det dags för takbyte? Vår byggfirma i Dalarna tipsar!

Att det är dags att byta tak är inte alltid så lätt att veta, om inte taket läcker in. Det finns en del saker som du kan göra för att kontrollera ditt tak. Du kan också vända dig till vår byggfirma i Dalarna som är specialister på tak.

Att veta när det är dags att utföra ett takbyte är inte alltid så enkelt eftersom olika takbeklädnader har olika livslängd. Det du enkelt kan göra är att gå upp på vinden för att undersöka om det taket släpper igenom fukt, vilket är ett tecken på att det är dags att byta tak. En riktlinje är att tegelpannor normalt har en livslängd på 50-100 år, plåttak cirka 30-40 år, betongtak cirka 30 år och papptak cirka 25 år.

 

Om taket har uppnått denna ålder enligt ovan är det sannolikt dags att göra ett takbyte. En viktig detalj att hålla reda på är att tätskiktet på taket oftast bara har en livslängd på cirka 20-30 år. Det gör att det kan vara dags för takbyte även om taket ser bra ut. Om du är osäker kan du kontakta oss - som är en byggfirma i Dalarna som kan utföra en kostnadsfri besiktning av ditt tak och därefter lämna förslag på åtgärder.

 

Tips från vår byggfirma i Dalarna

Det finns flera saker du själv kan göra för att kontrollera ditt tak. Ett tak bör alltid inspekteras två gånger varje år, inför vintern och efter vintern. Då kan man upptäcka om pannor är spruckna eller om plåtskarvar har rostat. Vid inspektionen kan du även passa på att lägga alla pannor tillrätta så att de ger ett bra skydd. Du kan också lyfta på en takpanna och kontrollera läkten om den är ansatt av fukt eller har fått röta. Det är ett tecken på att taket inte håller tätt och att fukt tränger igenom ytskiktet. Om du är osäker kan du vända dig till oss på Mitt Dala Bygg som är en byggfirma i Dalarna som är experter på tak.

 

Boka gratis besiktning av ditt tak

När du behöver hjälp med byggtjänster som takläggning, nybyggnation, tillbyggnad eller olika typer av renoveringar kan du vända dig till oss på Mitt Dala Bygg. Vi är en byggfirma i Dalarna som har skickliga och yrkesutbildade snickare i Dalarna som har en lång erfarenhet inom branschen. Vi kan åta oss alla former av byggprojekt, stora som små, från privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

 

Om du vill få hjälp med ditt tak kan du kontakta oss för mer information. Du kan också använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi inspekterar ditt tak och lämnar råd kring din takläggning, utan förpliktelser.