Renovera hus i Dalarna: Vad kostar det?

Kostnaden för att renovera sin fastighet invändigt och utvändigt varierar stort beroende på vilken inredning och vilket material du vill använda. Det är billigare att göra en totalrenovering både invändigt och utvändigt än att bygga nytt. Vi snickare i Dalarna kan berätta mer om hur vi kan hjälpa dig med din renovering.

Om du har köpt ett äldre hus eller om du bott väldigt länge i ditt hus så kommer det till slut krävas att du behöver renovera ditt hus för att kunna upprätthålla en modern standard. Vissa väljer att göra en totalrenovering inomhus medan andra gör en totalrenovering utomhus. Ibland behöver det ske en renovering både inomhus och utomhus, vilket gör att kostnaderna kan skena iväg en aning. Att renovera sitt hus kan kosta en hel del men har du bott länge i huset så har du förmodligen amorterat av en stor del av huslånet och har därmed möjlighet att utöka belåningen på huset.

Pris för renovering av fastighet i Dalarna

Hur mycket du får betala för en renovering av din fastighet beror på flera olika faktorer. Bland annat om du ska göra en invändig renovering, utvändig renovering eller om du ska renovera en lägenhet.

Invändig totalrenovering av enbostadshus

En invändig renovering innebär att golv, väggar och tak får nytt ytskikt. Även badrum och kök rivs ned och får nya ytskikt, ny inredning och nya vitvaror. Vi drar samtidigt in nya vattenledningar, avlopp, drar in nya elkablar i hela huset och byter ut el-anordningar. Det innebär att efter renoveringen kommer din bostad att vara som ny igen med modern inredning och utrustning.


Utvändig totalrenovering av enbostadshus

En utvändig totalrenovering omfattar bland annat byte av fasadens ytskikt, takomläggning, isolering, dränering och fönsterbyte. För en utvändig renovering så är det oftast byggleverantörer som står för alla inköp av material. Även för utvändig renovering kan priset bli billigare men även dyrare beroende på det material som ska användas.


Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss genom att fylla i formuläret här på vår hemsida så återkommer vi med information om hur vi kan hjälpa dig med din renovering. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök för att diskutera din renovering eller begära en offert. Mitt Dala Bygg har en lång erfarenhet av både invändiga som utvändiga renoveringar och kan erbjuda dig mycket konkurrenskraftiga priser och bra garantier.